Fuldkornslogoet

Hvad er fuldkornslogoet?

Fuldkornslogoet er det logo, der gør det nemt at vælge fuldkorn.

Fuldkornslogoet sikrer dig en vare med masser af fuldkorn. Det betyder, at alle kornets dele er med, også kim og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn kan være helt, knækket eller malet til mel, men uanset formalingsgraden rummer det stadig alle de vigtige næringsstoffer, som et korn består af.

Herudover stiller fuldkornslogoet krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre i produkter med fuldkornslogoet. Du kan læse om de øvrige krav i fuldkornslogomanualen.
Fuldkornslogomanualen gældende fra 7. marts 2013 - 1. september 2016
Fuldkornslogomanualen gældende fra 1. marts 2015 - 31. marts 2017

Fuldkornslogoet kan anvendes af partnerne i Fuldkornspartnerskabet. Interessenter uden for Fuldkornspartnerskabet kan fx bruge fuldkornslogoet i undervisningsmaterialer, til generel oplysning, eller i mediemæssige sammenhæng. Se de specifikke retningslinjer for brug af logoet i fuldkornslogomanualen.
Fuldkornslogomanualen gældende fra 7. marts 2013 - 1. september 2016
Fuldkornslogomanualen gældende fra 1. marts 2015 - 31. marts 2017

Hvor finder du fuldkornslogoet?

Du kan finde fuldkornslogoet på hele 684 produkter på markedet, der rummer både brød, mel, morgenmadsprodukter, knækbrød, ris, pasta, grød, knækkede kerner, flager og gryn. Og der kommer hele tiden nye produkter til, så kig efter det orange fuldkornslogo når du handler.

Du kan også finde fuldkornslogoet hos kantiner, restauranter og håndværksbagere. Læs mere om kravene til brug af fuldkornslogoet disse steder under sektionen For Fagfolk og i fuldkornslogomanualen.
Fuldkornslogomanualen gældende fra 7. marts 2013 - 1. september 2016
Fuldkornslogomanualen gældende fra 1. marts 2015 - 31. marts 2017

Krav til fuldkornsindhold i produkter med fuldkornslogo

PRODUKT
Mel
Flager & Gryn
Knækkede kerner
Melblandinger
Ris
Brød & Brødblandinger

Rugbrød og rugbrødsblandinger


Knækbrød & Skorper
Rasp
Morgenmadsprodukter
Grød & Grødpulver
Pasta & Nudler (uden fyld)
FULDKORNSINDHOLD
100 % fuldkorn (% TS)*
100 % fuldkorn (% TS)
100 % fuldkorn (% TS)
60 % fuldkorn (% TS)
100 % fuldkorn (% TS)
Mindst 50 % fuldkorn (% TS)
OG mindst 30 % fuldkorn (QUID)**
Mindst 50 % fuldkorn (% TS)
mindst 30 % fuldkorn (QUID)**
Og mindst 30 % fuldkornsrug
Mindst 60 % fuldkorn (% TS)
Mindst 60 % fuldkorn (% TS)
Mindst 65 % fuldkorn (% TS)
Mindst 70 % fuldkorn (% TS)
Mindst 60 % fuldkorn (% TS)
*% TS = % Tørstof, vægten af tørstof fra fuldkornsingredienser i % af den samlede vægt af tørstof i færdigvaren.
** QUID er forholdet mellem vægten af alle fuldkornsingredienserne og vægten af det færdige brød regnet i procent.
Kilde: Fuldkornslogomanual

Spis 75 gram fuldkorn om dagen

Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.

Mere om fuldkorn

Hvad er fuldkorn?
Læs mere om fuldkorn
For Fagfolk
For kantiner, håndværksbagere og ernæringsprofessionelle.
Hvorfor spise fuldkorn?
Gode grunde til at spise fuldkorn
Spis fuldkorn
Det er nemt at få 75 g fuldkorn om dagen.
Materialer og viden
Her kan du få et samlet overblik over viden om fuldkorn og sundhed.
7 myter om fuldkorn
Myter er til for at blive punkteret!