Viden: Rapporter og artikler
Her finder du et udvalg af videnskabelige rapporter og artikler.
Rapporter
- Fuldkorn – Definition og vidensgrundlag for anbefaling af fuldkornsindtag i Danmark (2008) DTU Fødevareinsituttet
- Fuld af korn – En antropologisk undersøgelse (2007) Gry Skrædderdal Jakobsen og Anja Marie Bornø Jensen, Kræftens Bekæmpelse
- Danskernes fuldkornsindstag 2011-2012 (2013) DTU Fødevareinstituttet
- The Evolution of The Whole Grain Partnership in Denmark. An inspiration to other organizations that would like to pursue the partnership option (2014) Carsten Greve (CBS) og Rikke Iben Neess (Fuldkornspartnerskabet)
- Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (2014) DTU Fødevareinstituttet
- Research on Whole Grains and Health (2017) Oldways and the Whole Grains Council, USA
- Food in the Anthropocene (2019) The EAT-Lancet Commission on food, planet and health
WholEUGrain
- WholEUGrain_projekt_REPORT (2021) WholEUGrain 2021. Whole Grain: definition, evidence base review, sustainability aspects and considerations for a dietary guideline. Lourenço S (Ed.). WholEUGrain: Copenhagen.
- Toolbox – A guide to implement a succesful national whole grain partnership
Artikler
- The Whole Grain Partnership – How a public-private partnership helped increase whole grain intake in Denmark (2019) Sofia Lourenco & Gitte Laub Hansen (Kræftens Bekæmpelse) et al.
- Phytate a natural component in plant food (2019) DTU Fødevareinstituttet
- Fuldkorn sænker risikoen for bugspytkirtelkræft (2021) Kræftens Bekæmpelse