Korn og klima

Korn er en god solfanger. Det betyder, at hvis vi spiser det direkte som f.eks. gryn og brød, så får vi meget mad pr. kilo vare. Det er også en af de fødevarer, som giver mest mad for klimaaftrykket.

Når du vælger kornprodukter, så gå efter produkter med fuldkorn. Så får du nemlig hele kornet med, også skaldele og kim, hvor vitaminer og mineralerne sidder. Kornprodukter med fuldkorn, kan f.eks. være havregryn, rugbrød eller knækbrød, men kan også være fuldkornscouscous, -ris, -speltkerner og mange flere produkter. Se efter det orange fuldkornslogo når du handler.

I videoen ovenfor fortæller Jesper Theilgaard, meterolog og fordragsholder, om hvorfor vi skal vælge kornprodukter, når vi er ude og handle. Michael Minther, som er programleder hos CONCITO, er også med og gør os klogere på kornprodukter og hvorfor de har et lavt klimaaftryk.

Filmen er Fuldkornspartnerskabets 2020 kampagnefilm, som tog udgangspunkt i korn og klima.

På fuldkorn.dk kan du også finde en masse inspiration til mad med fuldkorn. Du kan også finde en børnesang eller undervisningsmateriale om fuldkorn.