Kammerjunkere med fuldkorn

 

Kammerjunkere med fuldkorn

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Dessert
Antal: 30 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet.
Lækre sprøde kammerjunkere med fuldkorn. De passer perfekt til sommerens koldskål.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 150 g fuldkornslogomærket hvedemel (f.eks. hvid hvede)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 økologisk citron
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg, sukker, revet citronskal, citronsaft, kardemomme, kornene fra vaniljestangen og det smeltede smør.
  • Kom hvedemel, fuldkornshvedemel, salt og bagepulver i en anden skål og rør det sammen.
  • Bland indholdet i de to skåle, rør det til en ensartet dej og sæt den på køl i 1 time.
  • Tag dejen ud og rul den mindre kugler af ca. 8 gram. Kuglerne sættes på en bageplade med bagepapir og gives et lille tryk på toppen, så det bliver lidt fladere.
  • Bag kuglerne i 14-16 minutter i en forvarmet ovn ved 170°C og varmluft. Tag kammerjunkerne ud, når de er gyldne i kanten og lad dem køle af inden servering.
  • Server med koldskål og eventuelt jordbær.