Æg og rejer med urter
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til COOP i anledning af Smørrebrødsugen
Ingredienser
- 4 skiver fuldkornslogomærket lyst brød
- Lidt smør til brødet
- 2-3 blade salat, gerne krølsalat eller frisésalat
- 1/2 potte purløg
- 16-20 kviste dild
- 1,5 dl mayonnaise
- 4 æg str. medium/large
- 400 g rejer
- 1 citron
- Lidt salt til at koge æg
Sådan gør du
Kogte æg
- Kog køleskabskolde æg i let saltet vand i nøjagtig 6 minutter, og kom dem derefter direkte i isvand.
- Lad æggene blive godt kolde. Pil æggene. De kan eventuelt koges dagen før.
Mayonnaise
- Bland de 1,5 dl mayonnaise med 1 spsk. purløg og fyld det på ensprøjtepose.
Citron
- Skær citronen i 6 både, hvor du skærer top og bund af.
Brødet
- Rist brødet i en smule smør på en pande.
Purløg
- Hak den halve potte purløg fint.
Dild
- Pluk kvistene af dilden.
Salat
- Skyl og pluk salaten i små stykker.
Anretning
- Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet, så det dækker hele brødet. Læg en spsk. purløgsmayonnaise i midten af brødet. Læg derefter en kreds af rejer rundt på brødet, men ikke i purløgsmayonnaisen.
- Skær toppen af de blødkogte æg, og stil det ned i mayonnaisen, så man kan se blommen i ægget. Fordel 4-5 dildkviste rundt på rejerne, og derefter drysses hele smørrebrødet med purløg.
- Velbekomme!