Fuldkornspartnerskabet

Smørrebrød med æg og rejer

Æg og rejer med urter

Frokost, Påske, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til COOP i anledning af Smørrebrødsugen

Ingredienser  

  • 4 skiver fuldkornslogomærket lyst brød
  • Lidt smør til brødet
  • 2-3 blade salat, gerne krølsalat eller frisésalat
  • 1/2 potte purløg
  • 16-20 kviste dild
  • 1,5 dl mayonnaise
  • 4 æg str. medium/large
  • 400 g rejer
  • 1 citron
  • Lidt salt til at koge æg

Sådan gør du 

Kogte æg

  • Kog køleskabskolde æg i let saltet vand i nøjagtig 6 minutter, og kom dem derefter direkte i isvand.
  • Lad æggene blive godt kolde. Pil æggene. De kan eventuelt koges dagen før.

Mayonnaise

  • Bland de 1,5 dl mayonnaise med 1 spsk. purløg og fyld det på ensprøjtepose.

Citron

  • Skær citronen i 6 både, hvor du skærer top og bund af.

Brødet

  • Rist brødet i en smule smør på en pande.

Purløg

  • Hak den halve potte purløg fint.

Dild

  • Pluk kvistene af dilden.

Salat

  • Skyl og pluk salaten i små stykker.

Anretning

  • Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet, så det dækker hele brødet. Læg en spsk. purløgsmayonnaise i midten af brødet. Læg derefter en kreds af rejer rundt på brødet, men ikke i purløgsmayonnaisen.
  • Skær toppen af de blødkogte æg, og stil det ned i mayonnaisen, så man kan se blommen i ægget. Fordel 4-5 dildkviste rundt på rejerne, og derefter drysses hele smørrebrødet med purløg.
  • Velbekomme!