Bagt grød med blåbær, banan og mandler

 

Bagt grød med blåbær, banan og mandler

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Morgenmad og brunch
Antal: 2 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 håndfuld blåbær
  • 2-3 spsk havregryn
  • 1 spsk kokosmel eller kokosflager
  • 1/2 tsk vanilje eller kanel
  • 1 håndfuld mandler, nødder eller kerner
  • 1-2 tsk honning eller sirup
  • 1 spsk olie eller smeltet smør
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 rugbrødsform på ca. 1 ltr.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Skær bananen i skiver og anret den i bunden af din rugbrødsform. Tilføj herefter blåbær.
  • Hæld 2-3 spsk. havregryn op i en skål. Tilsæt 1 spsk. kokosmel eller kokosflager.Tilsæt kanel eller vanilje og herefter mandler, nødder eller kerner.
  • Rør rundt i skålen og fordel blandingen over frugten.
  • Tilsæt lidt honning eller sirup og ca. 1 spsk. olie eller smeltet smør.
  • Rør 2 æg sammen med mælk og hæld det over frugt og mysli.
  • Bag i 25 minutter.

Noter

Grøden kan spises med yoghurt, skyr eller bare som den er. Den kan nydes kold eller varm.