Fuldkornspartnerskabet

Burger med bønnebøf

35 minutter
Aftensmad
4 personer
Denne vegetariske bønneburger er nem, billig og utrolig lækker til sommerens grillaftener. Bøffen går godt med det meste, men en god guacamole er prikken over i'et! Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 4 stk fuldkornslogomærkede burgerboller

Bønnebøf

  • 2 dåser kidneybønner (480 g drænet vægt)
  • 100 gram havregryn
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gram salt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 ½ spsk olie

Burgerfyld

  • ½ agurk (60 g)
  • 1 salathoved (120 g)
  • 3 tomater (160 g)
  • 1 avokado (120 g)

Sådan gør du 

Bønnebøf

  • Kom havregryn, salt, rødløg, hvidløg og persille i en foodprocessor og blend indtil det har en finthakket konsistens. Kom de drænede bønner i og blend igen til det samler sig til en grov masse. Lad massen stå i ½ time og samle sig. 
  • Form massen til 4 bøffer med fugtige hænder og steg dem i olie ved middelvarme til de er brune på begge sider (ca. 4 minutter per side). 

Burgeren

  • Mos avocadoen til en grov creme, skær grøntsagerne i passende stykker, rist burgerbollerne og saml alle ingredienserne til en lækker burger. 

Tip

  • Er du mere til en traditionel burger, kan bønnebøffen erstattes af 4 oksebøffer af magert oksekød (vær da opmærksom på, at opskriften ikke lever op til fuldkornslogomærket). 
  • Varier desuden burgeren ved at komme ketchup i eller tilsæt krydderier og krydderurter i bøffen.