Burger med bønnebøf

 

Burger med bønnebøf

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Den her burger skal prøves! Serveret med ovnbagte rodfrugtfritter, så vil alle blive mætte og glade omkring middagsbordet.

Ingredienser

  • 4 stk fuldkornslogomærkede burgerboller

Bønnebøf

  • 2 dåser kidneybønner (480 g drænet vægt)
  • 100 gram havregryn
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gram salt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 1/2 spsk olie

Burgerfyld

  • 1/2 agurk
  • 1 salathoved
  • 2-3 tomater
  • 1 avokado

Sådan gør du

Bønnebøf

  • Kom havregryn, salt, rødløg, hvidløg og persille i en foodprocessor og blend indtil det har en finthakket konsistens. Kom de drænede bønner i og blend igen til det samler sig til en grov masse. Lad massen stå i ½ time og samle sig.
  • Form "farsen" til 4 bøffer med fugtige hænder og steg dem i olie ved middelvarme til de er brune på begge sider (ca. 4 minutter per side).

Burgeren

  • Mos avocadoen til en grov creme og smag til med lidt salt, peber og citron.
  • Skær grøntsagerne i passende stykker.
  • Rist burgerbollerne og saml alle ingredienserne til en lækker burger

Noter

Er du mere til en traditionel burger, kan bønnebøffen erstattes af 4 oksebøffer af magert oksekød (vær da opmærksom på, at opskriften ikke lever op til fuldkornslogomærket).
Varier desuden burgeren ved at komme ketcup i eller tilsæt krydderier og krydderurter i bøffen.