Chokorug med skumfiduser

 

Rug-fastelavnsboller med chokolade

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Ret: Brød
Antal: 11 stk
Et alternativ til de klassiske fastelavnsboller. Fastelavnsbollerne lever ikke op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

  • 15 g. gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • ½ tsk salt
  • 200 g. hvedemel
  • 150 g. rugmel
  • 1 tsk mørkt maltmel (kan erstattes med kakao)
  • 25 g. knækkede rugkerner (sættes i blød dagen før)
  • 100 g. hakket mælkechokolade
  • 50 g. hakkede valnødder
  • 50 g. skumfiduser

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i en skål med vand og kærnemælk.
  • Salten tilsættes og røres ud. 
  • Tilsæt nu hvedemel, rugmel og maltmel og rør dejen godt sammen på en røremaskine. Brug K-spaden. Rør i et par minutter og stop evt undervejs og skrab siderne.
  • Tilsæt chokolade, valnødder, udblødte rugkerner og skumfiduser. Er skumfiduserne store klippes de i mindre stykker inden de tilsættes. 
  • Rør det hele godt samme igen i nogle minutter. 
  • Skrab igen siderne, og saml dejen. Skålen dækkes til f.eks. med et fugtigt viskestykke og lad bollerne hæve lunt 1 time.
  • Efter hævning sættes bollerne på en bageplade med en ske. Der bliver ca. 11 stk.
  • Læg igen viskestykket over og lad bollerne hæve lunt 1 time. Har de ikke stået så lunt, eller er de ikke hævet tilstrækkeligt, så lad bollerne hæve en 15-30 min længere..  
  • Ovnen tændes på 200°C.
  • Når ovnen er varm og bollerne har hævet færdig bages de midt i ovnen i ca 20 min. Bollerne er færdigbagte, hvis de lyder hult når der bankes på bunden.
  • Sæt bollerne på en rist og lad dem køle lidt af. Spis dem som de er, eller med smør mens de er lune.
  • Velbekommen.
  • Tip. Pynt evt bollerne med krymel eller lign, hvis de skal være ekstra fine.