Eftermiddagsboller med hindbær og chokolade

 

Eftermiddagsboller med hindbær og chokolade

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Brød
Antal: 12 stk.
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet

Ingredienser

  • 1 dl ukogte speltkerner
  • 2 æg
  • 2 dl skyr
  • 100 g hvedemel
  • 100 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g frosne hindbær (koges inden brug)
  • 70 g mørk chokolade 70%

Sådan gør du

  • Kog speltkernerne som anvist på pakken. Lad dem trække 10 minutter ekstra og afkøl dem. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Del æggeblomme og æggehvide og pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommerne sammen med skyr i en skål.
  • Bland mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, sukker og salt og vend dette i skålen med æggeblomme og skyr.
  • Hak chokoladen groft og rør den i dejen. Giv hindbærrene et hurtigt opkog på 2 minutter og vend dem i dejen. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, indtil der fås en ensartet konsistens.
  • Fordel dejen i 18 små muffinforme af silikone og bag dem ca. 20 minutter til de er let gyldne.