Eftermiddagsboller med hindbær og chokolade
Eftermiddagsboller med hindbær og chokolade
Antal: 12 stk.
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet

Ingredienser
- 1 dl ukogte speltkerner
- 2 æg
- 2 dl skyr
- 100 g hvedemel
- 100 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 100 g frosne hindbær (koges inden brug)
- 70 g mørk chokolade 70%
Sådan gør du
- Kog speltkernerne som anvist på pakken. Lad dem trække 10 minutter ekstra og afkøl dem. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Del æggeblomme og æggehvide og pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommerne sammen med skyr i en skål.
- Bland mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, sukker og salt og vend dette i skålen med æggeblomme og skyr.
- Hak chokoladen groft og rør den i dejen. Giv hindbærrene et hurtigt opkog på 2 minutter og vend dem i dejen. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, indtil der fås en ensartet konsistens.
- Fordel dejen i 18 små muffinforme af silikone og bag dem ca. 20 minutter til de er let gyldne.