Fuldkorns fishcakes med sprød salat

 

Fuldkorns fishcakes med sprød salat

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

Kålkornsalat

  • 200 g hvedekerner
  • 300 g plukket grønkål (svarer til ca. 420 g uplukket)
  • 2 peberfrugter
  • 50 g valnøddekerner

Dressing

  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 tsk flagesalt
  • peber

Fishcakes

  • 1 bundt forårsløg, ca. 100 g
  • 400 g færdiglavet fiskefars (lavet af MSC eller ASC mærket fisk)
  • 75 g grovvalsede havregryn
  • 1 spsk rapsolie til stegning
  • peber

Sådan gør du

Kålkornsalat

  • Kog hvedekerner som angivet på emballagen og afkøl.
  • Snit kålen fint. Rens peberfrugterne og snit dem.
  • Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.

Fuldkorns fishcakes

  • Rens forårsløgene og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskekager med to skeer og vend dem i havregrynene.
  • Varm olien på en slip let pande og steg fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side.

Servering

  • Server fuldkorns fishcakes med kålkornsalat til.

Noter

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du fuldkorn som hele hvedekerner.
Har du rester af grønkålen, kan du lave disse til sprøde ovnstegte grønkålchips.
Rester fra persillen kan samles og gemmes i fryseren og bruges som smagsgiver til en suppe.
De lækre fishcakes kan sagtens lægges i børnene madpakke næste dag.