Fuldkornssmørrebrød med forårssalat

 

Fuldkornssmørrebrød med forårssalat

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Frokost
Antal: 1 person
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet

Ingredienser

Forårssalat

  • 100 g agurk
  • 1/4 dl rødløg
  • 100 g radiser
  • 1 bdt krydderurter fx persille eller purløg
  • 200 g nøglehulsmærket hytteost
  • 1/4 tsk groft salt
  • peber
  • citronskal efter smag

Rugbrødsmadderne

  • 1 skive fuldkornslogomærket rugbrød
  • 1 kartoffel
  • 1 tomat

Sådan gør du

  • Skræl kartoflen og kog den ca. 10 min.
  • Rødløget skrælles og alle grøntsagerne skylles.
  • Agurken skæres midt over på langs. Herefter tages det våde midterstykke ud med en ske og smides væk.
  • Agurken og radiserne skæres i små tern.
  • Rødløget pilles og skæres også i små tern.
  • Krydderurterne skylles og hakkes fint.
  • Alle grønsagerne blandes i hytteosten og smages til med lidt salt og peber og en smule citronskal.
  • Brug forårssalaten ovenpå dit yndlingsrugbrød med lidt kogt kartoffel og tomat.

Noter

Forårssalaten er også lækker til kylling eller fisk.