Græskartærte

 

Græskartærte

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Hviletid på køl: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 4 timer 10 minutter
Ret: Desserter
Keyword: kage
Antal: 12 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

Tærtebund

  • 160 g hvid hvede (fuldkornslogomærket)
  • 100 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • 5 spsk vand

Tærtefyld

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 3 æg
  • 75 g sukker
  • 1 dl minimælk
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 knsp salt
  • 1/2 spsk friskpresset upsrøjtet citron
  • 2 spsk hvid hvede (fuldkornslogomærket)

Pynt

  • Creme fraiche 5%
  • Græskarkerner

Sådan gør du

  • Bland begge slags mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret ud i mindre stykker og smuldr det heri. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Rul tærtedejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Fordel herefter tærtedejen i et tærtefad. Stil fadet i køleskabet i 30 minutter.
  • Prik herefter huller i bunden med en gaffel. Forbag tærtedejen midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 160 grader.
  • Snit græskarret i små tern og kog dem møre i en gryde med vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og blend græskarret til en puré med en stavblender.
  • Pisk æg, sukker, brun farin og græskarpuré til en ensartet masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten midt i ovnen i 40 minutter ved 160 grader.
  • Stil tærten på køl i minimum 2 timer inden servering.
  • Server med creme fraiche og græskarkerner.