Græskartærte
Græskartærte
Antal: 12 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
Tærtebund
- 160 g hvid hvede (fuldkornslogomærket)
- 100 g hvedemel
- 150 g smør
- 3 spsk flormelis
- 5 spsk vand
Tærtefyld
- 1 stk hokkaido græskar
- 3 æg
- 75 g sukker
- 1 dl minimælk
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade 70%
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 knsp salt
- 1/2 spsk friskpresset upsrøjtet citron
- 2 spsk hvid hvede (fuldkornslogomærket)
Pynt
- Creme fraiche 5%
- Græskarkerner
Sådan gør du
- Bland begge slags mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret ud i mindre stykker og smuldr det heri. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Rul tærtedejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Fordel herefter tærtedejen i et tærtefad. Stil fadet i køleskabet i 30 minutter.
- Prik herefter huller i bunden med en gaffel. Forbag tærtedejen midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 160 grader.
- Snit græskarret i små tern og kog dem møre i en gryde med vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og blend græskarret til en puré med en stavblender.
- Pisk æg, sukker, brun farin og græskarpuré til en ensartet masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten midt i ovnen i 40 minutter ved 160 grader.
- Stil tærten på køl i minimum 2 timer inden servering.
- Server med creme fraiche og græskarkerner.