Groft fuldkornsgrydebrød

 

Groft fuldkornsgrydebrød

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Hvile/hævetid: 20 timer
Samlet tid: 21 timer 5 minutter
Ret: Brød
Antal: 1 brød
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Hvis du er til det helt grove brød, så prøv dette fuldkornsgrydebrød, bagt med 75% fuldkornsmel.

Ingredienser

  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 250 g rugmel
  • 6 dl vand
  • 9 g salt
  • 5 g gær

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt efterfølgende de resterende ingredienser (hold 50 gram fuldkornshvedemel tilbage).
  • Rør dejen indtil alle ingredienserne samler sig og dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde og lad den hæve 16-18 timer.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord efter endt hævetid og fold den om sig selv et par gange.
  • Kom den op i skålen igen og lad den hæve yderligere 2 timer et lunt sted.
  • Tænd ovnen på 250°C og stil en tykbundet gryde med låg (ca. 26cm i diameter) derind.
  • Når ovnen er varm og dejen hævet færdigt, vendes dejen forsigtigt ned i gryden, låget kommes på og stilles ind i ovnen igen.
  • Bag først 30 minutter med låget på og efterfølgende 15 minutter med låget af.
  • Lad brødet køle af mindst 1 time efter bagningen.