Grove flutes med fuldkorn

 

Grove flutes med fuldkorn

Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hæve/hviletid: 1 day 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 1 day 3 timer 30 minutter
Ret: Brød
Antal: 3 stk.
Denne opskrift lever ikke op til fuldkorslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

Fordej

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk middelhavssalt
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g fuldkornsdurummel

Dej

  • 3 dl øl eller vand
  • 1 spsk mørk sirup
  • 250 g fuldkornsdurummel
  • 250 g hvedemel (Tipo 00)
  • 1-2 spsk jomfruolivenolie

Sådan gør du

Dag 1 (fordej)

  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, honning og rør fuldkornsdurummel i væsken, indtil dejen er uden klumper. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet et døgn.

Dag 2

  • Rør fordejen og øl/vand sammen i en stor skål. Tilsæt sirup og fuldkornsdurummel og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 min. på en røremaskine, til den er smidig, men stadig lidt klistret. Dryp olie over dejen og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1-2 timer.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord. Tilsæt lidt fuldkornsdurummel og form til 3 flutes.
  • Drys en slip let fluteform med mel og læg brødene i formen. Hvis du ikke har en fluteform kan flutene lægges på en almindelig bageplade beklædt med bagepapir. Lad flutene hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.
  • Pensl flutene med vand, rids dem med en kniv og drys med mel. Bag flutene i 15-20 min. til de er sprøde og gennembagte.