Karryret med kylling

 

Karryret med kylling

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

Karryret

  • 1 løg
  • 1 spidskål, ca. 1 kg
  • 100 g vindruer uden sten
  • 2 æbler
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk stødt karry
  • 320 g kyllingebryst i tern
  • 7 dl letmælk
  • 1 1/2 spsk hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 1 tsk flagesalt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornslogomærket pasta (rå vægt)

Råkost

  • 3 gulerødder, ca. 150 g
  • 50 g rosiner

Sådan gør du

Karryret

  • Pil og hak løget. Halvér kålen, fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og gem til senere.
  • Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter og afdryp.
  • Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, og brun den godt af. Tilsæt løg og kylling og steg ved god varme ca. 3 min. Tilsæt 5 dl mælk. Ryst resten af mælken med mel til en jævning. Kom jævningen i gryden og kog et par minutter. Tilsæt kål, vindruer og æble og varm igennem. Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaerne som angivet på emballagen og afdryp.

Råkost

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend gulerødder med spidskål og rosiner.

Servering

  • Vend kylling i karrysauce med pasta og servér med råkostsalat.

Noter

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornspasta.
Spis gerne dine korn som fuldkorn. Gå efter det orange fuldkornslogo, når du handler.
Tåler du ikke mælk, kan du fint erstattet det med plantebaserede varianter.