Fuldkornspartnerskabet

Kartoffelmad med rødløg og radiser

Kartoffelmad med syltede rødløg og radiser

Frokost, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til COOP i anledning af Smørrebrødsugen

Ingredienser  

  • 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
  • Lidt smør til brødet
  • 300-400 g kartofler, gerne med skræl
  • 4 skiver bacon
  • Ca 1 dl mayonnaise
  • Ristede løg
  • 1 rødløg
  • 2-3 rødløg, til syltede rødløg
  • 3-4 radiser
  • 2-3 blade salat, gerne krølsalat eller frisésalat
  • 1/2 potte purløg
  • 3 dl eddike
  • 3 dl vand
  • 3 dl sukker
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du 

Syltede rødløg

  • Hæld 3 dl eddike, 3 dl vand og 3 dl sukker op i en gryde og tilsæt de 3 hele rødløg samt et lille nip salt.
  • Kog op til sukkeret er opløst og afkøl derefter.
  • Pil rødløgene og skær top og bund af. Skær løgene i tynde både og læg dem tilbage i lagen i mindst 4 timer. Herefter tages rødløgene op, og er klar til brug.

Mayonnaisen

  • Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.

Rødløg

  • Pil skallen af et lille rødløg, og hak det fint.

Radiser

  • Skær tynde skiver radiser, og læg i isvand.

Kartofler

  • Vask og skrub kartoflerne grundigt, så de er uden jord, men stadig med skræl.
  • Kog kartoflerne, så de stadig er faste. (10-15 min alt efter størrelse) Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af.

Bacon

  • Steg baconen i ovnen ved 180 grader til det er sprødt. Det tager 10-15 min. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle.

Purløg

  • Hak purløget fint, og i ens størrelse.

Anretning

  • Smør rugbrødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet, så det dækker hele brødet. Læg derefter skiver af kartoffel på brødet, De må gerne lægges, som man lægger tagsten, og de må gerne stikke ud over kanten.
  • Derpå lægges en stribe mayonnaise, så den ligesom holder sammen på kartoffelskiverne.
  • Fordel 4-5 stykker syltet rødløg hen over mayonnaisen. Derpå en lille skefuld hakket rødløg i en stribe langs mayonnaisen. Herpå drysses lidt ristede løg på.
  • Nu lægges 1  skive bacon hen over der hele. Stik 4-5 skiver radiser ind rundt omkring. Til sidst drysses med finthakket purløg.
  • Velbekomme!