Fuldkornspartnerskabet

Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

1 time 35 minutter
Aftensmad
4 personer
Denne opskrift kræver lidt forberedelse, men er al arbejdstiden værd! De krydrede kikærtebøffer går smukt sammen med de søde kartofler og den friske salat.
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Kikærtebøffer

  • 240 g kogte kikærter
  • 20 g hørfrø
  • 1/2 dl vand
  • 1 løg
  • 300 g søde kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk fint salt
  • peber
  • 60 g hvid hvede fuldkornshvedemel
  • 1 bdt bredbladet persille gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål

  • 1 spidskål ca. 1 kg
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk fint salt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornbrød

Sådan gør du 

Kikærtebøffer

  • Skyl kikærterne godt og afdryp.
  • Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  • Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  • Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, hvid fuldkorns mel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  • Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskål

  • Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt. Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  • Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.
  • Servering
  • Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.

Tip

  • Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
  • Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde.
  • Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!