Kikærterbøffer og søde kartofler med spidskålssalat
Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser
Kikærtebøffer
- 240 g kogte kikærter
- 20 g hørfrø
- 1/2 dl vand
- 1 løg
- 300 g søde kartofler
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk fint salt
- peber
- 60 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
- 1 lille bundt bredbladet persille - gem evt. lidt til pynt
Sprød spidskål
- 1 spidskål (ca. 1 kg)
- 1/2 tsk sukker
- 1/2 tsk fint salt
- 2 æbler
Yoghurtdressing med hvidløg
- 1 dl yoghurt naturel 1,5%
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk fint salt
- peber
Tilbehør
- 200 g fuldkornbrød
Sådan gør du
Kikærtebøffer
- Skyl kikærterne godt og afdryp.
- Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
- Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
- Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, hvid fuldkorns mel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
- Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel. Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
Sprød spidskål
- Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt. Skær æblerne i tynde både og vend med kål.
Yoghurtdressing med hvidløg
- Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.
Servering
- Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.
Noter
Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde.
Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!