Kikærterbøffer og søde kartofler med spidskålssalat

 

Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hviletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

Kikærtebøffer

  • 240 g kogte kikærter
  • 20 g hørfrø
  • 1/2 dl vand
  • 1 løg
  • 300 g søde kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber
  • 60 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 1 lille bundt bredbladet persille - gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål

  • 1 spidskål (ca. 1 kg)
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornbrød

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  • Skyl kikærterne godt og afdryp.
  • Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  • Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  • Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, hvid fuldkorns mel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  • Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel.
    Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskål

  • Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt. Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  • Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.

Servering

  • Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.

Noter

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde.
Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!