Linsesuppe med torsk, citronmarinerede æbletern og fuldkornsnaanbrød

 

Linsesuppe med torsk, citronmarinerede æbletern og fuldkornsnaanbrød

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

Linsesuppe

  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små løg, ca. 130 g
  • 4 mellemstore gulerødder, 260 g
  • 2 grønne peberfrugter, 400 g
  • 3 porrer
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk rød karrypasta efter behag
  • 1 dl røde linser
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk flagesalt
  • peber
  • 400 g torskefilet uden skind og ben (MSC eller ASC mærket)

Citronmarinerede æbletern

  • 1 stort æble
  • 1 citron
  • 1 bundt frisk koriander

Fuldkornsnaanbrød (4 brød)

  • 1 1/4 dl koldt vand
  • 1/4 dl rapsolie, ca. 25 g
  • 1 tsk flagesalt
  • 100 g Valsemøllen hvedemel
  • 130 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)

Sådan gør du

Suppe

  • Flæk chilien, fjerne kerner og snit chilien fint. Pres hvidløget. Pil løgene og hak dem. Skræl og skær gulerødder i tern og snit peberfrugterne.
  • Skær porrerne i skiver.
  • Varm olien i en gryde og svits karrypastaen heri et øjeblik. Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager og svits dem et par minutter.
  • Skyl linserne og kom dem i gryden med grøntsager og vend rundt. Hæld grøntsags bouillon i gryden og lad grøntsager og linser simre i ca. 20 min. til det er godt mørt.
  • Hæld lidt af bouillonen fra grønsagerne fra i en skål og blendt resten af suppen, grøntsager og linser. Synes du suppen er for tyk, tilføj da lidt af den bouillon, du hældte fra i en skål, indtil suppen har en dejlig cremet konsistens. Smag suppen til med salt og peber.
  • Skær fisken i 4 pæne stykker og damp dem i lidt kogende vand i en gryde i ca. 5-7 min. til fisken deler sig let i flager, når du trygger let på den med en finger. Tag fisken op og afdryp på et stykke køkkenrulle.

Citronmarinede æbletern

  • Skær æblet i små tern og pres citronsaft over. Hak koriander og vend med æbletern.

Fuldkornsnaanbrød

  • Bland vand, olie og salt sammen i en skål. Tilsæt de to slags mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  • Del dejen i 4 dele og form dem til runde boller. Rul hver dejbolle ud med en kagerulle på et mel drysset bord. Pandebrødene skal rulles så tyndt ud som muligt.
  • Varm en stegepande godt op og bag brødene på den varme pande på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Server til suppen.
  • Hvis du gerne vil gøre opskriften lidt nemmere og hurtigere at lave, kan du udskifte de hjemmelavede pandebrød med et færdigbagt fuldkornslogomærket flutes. Servér en skive pr. person.

Servering

  • Servér suppen med dampet torsk, citronmarinerede æbletern og naanbrød.

Noter

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
Mange grøntrester, osv. kan kommes i en suppe, så en suppe er god til at tømme køleskabet. Når grøntsager skal bruges til en suppe, gør det ikke noget, hvis de er lidt slatne. Hvis du får lavet for meget suppe, kan du blot fryse det ned.