Fuldkornspartnerskabet

Müslibar med havre

45 minutter
Desserter, Snacks
20 stk
I anledning af Årets Fuldkornsdag 2023 med temaet havre, kan du prøve denne sød og syrlige müslibar opskrift. Denne opskrift lever dog ikke op til fuldkornslogoet. En lille snack der er perfekt til have med på farten og til den spontane sult.

Ingredienser  

  • 100 g Hasselnødder grofthakkede
  • 100 g Tranebær
  • 75 g tørrede æbler grofthakkede
  • 50 g kokosmel
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • dl Jordnøddesmør
  • ½ dl vand
  • dl honning

Sådan gør du 

  • Vend alle de tørre ingredienser sammen i en pasende skål.
  • Kom honning og jordnøddesmør i en lille gryde sammen med vandet og lad det simre i to minutter.
  • Hæld det over de tørre ingredienser og vend det godt sammen.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir ( 18 x 24 cm )
  • Fordel massen i formen og tryk den nænsomt sammen, så massen er jævn og tæt (VIGTIGT!).
  • Bag den i ovnen ved 150 grader i ca 25 min indtil overfladen er flot gylden.
  • Vend den forsigtigt ud på en bagerist og lad den køle helt ned inden den skæres ud i 20 stave.

Tip

  • Pak de afkølede sprøde müslibarer ind i madpakkepapir så de er klar til en picnictur ud til kornmarkerne med en termokande kaffe under armen.
  • Nup en müslibar i farten som et energifyldt mellemmåltid.
  • Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men det er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.