Fuldkornspartnerskabet

Øllebrødschips

40 minutter
Snacks
4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Opskriften er udviklet af Diabetesforeningen.

Ingredienser  

  • 2 skiver rugbrød gerne uden kerner, ca. 100 g
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk krydderi fx paprika, oregano eller ramsløg

Sådan gør du 

  • Kog rugbrød og vand til grød i ca. 5 minutter ved svag varme. Rør imens. Sæt evt. blandingen i blød i 1-2 timer først, og kog så øllebrøden i ca. 3 minutter. Du kan blende eller sigte grøden, hvis der er klumper i.
  • Smør øllebrøden helt tyndt ud på bagepapir, så det dækker hele pladen. Laget skal have samme tykkelse på hele pladen. Drys pynt på efter smag.
  • Bag øllebrøden ved 150° C i ca. 30 minutter ved varmluft på midterste ovnrille, til chips-pladen er sprød.
  • Afkøl på en rist, og bræk pladen i mindre stykker.Server øllebrødschips som snacks evt. med dip eller salsa til.

Opbevaring

  • Opbevar øllebrødschips i en lufttæt beholder.

Tip

  • Tilsæt evt. 1 spsk. pesto efter smag til øllebrøden for variation