Pølsehorn med fuldkorn

 

Pølsehorn med fuldkorn

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hvile/hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Snacks
Antal: 24 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til børnefødselsdagen eller bare til en hyggelig søndag med farmor og farfar. Lune eller kolde – de smager skønt.

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 4,5 dl minimælk
  • 50 g gær
  • 12 stk små kyllingepølser eller andre fedtfattige pølser
  • vand til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri. Rør væsken med de 2 typer mel, sukker og salt indtil dejen samler sig. Ælt dejen til den er smidig og kom den i en skål. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lade den hæve i en time.
  • Rul dejen ud til 1 cm tykkelse. Skær 24 trekanter ud. Læg en halv pølse på hver trekant og rul dem sammen mod spidsen. Pensl pølsehornene med vand og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 min.