Salat af sorte fuldkornsris med varmrøget laks

 

Salat af sorte fuldkornsris med varmrøget laks

Prep Time: 45 minutes
Total Time: 45 minutes
Course: Frokost og lette retter
Servings: 4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

  • 2 dl sorte fuldkornsris
  • 250 g grønne bønner
  • 2 stk peberfrugter
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 1 bdt frisk koriander
  • 1 stk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
  • 2-3 spsk rød- eller hvidvinseddike
  • middelhavssalt
  • 300 g varmrøget laks
  • 1 groft brød

Instructions

  • Kog de sorte fuldkornsris efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, skyl dem med lidt koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  • Nip stilkene af bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter til de er møre med lidt bid i. Lad dem køle af og halver dem.
  • Skær peberfrugterne i strimler og bladselleri i stykker på 1 cm.
  • Snit forårsløg og gem til senere.
  • Skyl persillen og hak den.
  • Hak koriander.
  • Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  • Vend ris med bønner, peberfrugter, bladselleri, persille, koriander, chili, hvidløg og olivenolie.
  • Smag salaten til med vineddike og middelhavssalt.
  • Del laksen i flager og vend forsigtig i salaten.
  • Top med forårsløg og server rissalaten med brød.