Smørrebrød med fuldkorn

 

Smørrebrød med fuldkorn

Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Frokost
Antal: 4 stk.
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

Ostemad

  • 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
  • 1 skive nøglehulsmærket ost
  • 20 g grøn peber
  • 20 g rød peber

Laksemad

  • 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
  • 25 g laks
  • 1 hjertesalatblad
  • 25 g agurk
  • 3 tsk dild

Æggemad med grøntsagstopping

  • 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
  • 1 æg
  • 2 tsk skyr
  • 1 tsk fedtfattig mayonnaise
  • 1 radise
  • 25 g avokado
  • 1-2 tsk karse
  • 1 hjertesalatblad

Fiskefrikadellemad

  • 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
  • 50 g fiskefrikadelle
  • 1 tsk fedtfattig remoulade
  • 25 g agurk
  • 1 hjertesalatblad

Sådan gør du

  • Skær 2 skiver rugbrød over til 4 halve skiver.
  • læg et hjertesalatblad og en skive ost på den første halve skive rugbrød. Pynt med rød og grøn peberfrugt i tern.
  • Læg et hjertesalatblad og et stykke laks på den næste skive rugbrød. Pynt med agurk i tern og dild.
  • Anret den næste halve skive rugbrød med et hjertesalatblad og et halveret kogt æg. Rør skyr og mayonnaise sammen til en dressing og læg ovenpå. Pynt med radise og avocado i tern samt karse.
  • Læg et hjeretsalatblad og en halveret fiskefrikadelle på den sidste halve skive rugbrød. Pynt med remoulade og agurk i tern.