Snobrød
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet
Ingredienser
- 25 g gær
- 4,5 dl minimælk
- 50 g smør
- 300 g hvedemel
- 500 g fuldkornshvedemel
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en gryde forsigtigt. Tilsæt mælk i gryden. Det skal kun være lunkent.
- De 2 typer mel, sukker og salt blandes i en skål og mælke-smør blandingen tilsættes. Dejen æltes til den bliver glat og smidig. Det tager ca. 10 min i røremaskine og lidt længere hvis der æltes i hånden.
- Skålen dækkes med et fugtigt klæde og den stilles til hævning i ca. en time, eller til ca. dobbelt størrelse.
- Del dejen i ønskede antal portioner og sno dejen på pinde. Snobrødene bages over gløderne fra et bål eller grill. Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.