Spar med fuldkorn
Måske julen har været lidt for dyr? Måske en del af dit nytårsfortsæt er at spise mere fuldkorn og samtidig med at du gerne vil mindske madspild?
Så er du havnet det rigtige sted! 😉
Vi har nemlig samlet en række tips og tricks så det er nemt for dig at leve mere klimavenligt og samtidig få en masse godt at spise 😇
1. DU BØR IKKE HANDLE PÅ TOM MAVE
… Siger den gamle tommerfingerregel. En fuldkornssnacks inden du handler, stiller den værste sult og dermed forebygges tilbudsfællerne med ofte kalorie-tætte produkter du ikke har brug for.
3. BRUG OP AF DINE FULDKORNSRESTER
Tryl dine fuldkornsretter om til en helt- eller delvis ny ret.
- En rest af havregrød kan bruges i fars, boller, brød, klatkager, pandekager
- En rest af brød og boller kan bruges til croutoner & crunch drys til dessert, salaten, suppen fx som et salt og sødt element.
Du har mulighed for at udfolde din kreativitet og find inspiration i vores opskriftkatalog.
5. BEVAR OVERBLIKKET I SUPERMARKEDET
Der kan nemt opstå fristelser på vej igennem supermarkedet. Gør dig selv og din familie en tjeneste ved at lave en indkøbsliste på forhånd og gå efter det orange fuldkornslogo.
Det findes idag på ca. 1000 produkter!
7. FÅ DIN MAD TIL AT RÆKKE LÆNGERE
- Kom forkogte fuldkornsvarianter af rug, byg, spelt og hvedekerner i dine salater.
- Lav en nordisk risotto på (fuld)korn – kornotto.
- Tilføj fuldkorn til dine supper og lad dem koge med.
- Kom forkogte fuldkorn (havregryn) i dellefarsen.
9. TÆNK OVER PRÆSENTATIONEN
- Server dine fuldkornsretter i midten af bordet med store skeer i, så tager dine gæster mere af det.
- Husk konsistenserne, især det knasene element af fx rugbrød som er genialt som crutoner eller finere drys som en salt verison (olie+salt/krydderier) eller sød version (Honning/sukker+krydderier).
2. LAV MADEN SELV
Take-away, fastfood og færdigretter er fristende at ty til, når du er sulten og presset på tid. Det er ofte dyrt i det lange løb. Lav derfor maden selv og find inspiration til nemme og lækre retter på fuldkorn.dk
4. FYLD DIT LAGER MED FULDKORN
Fuldkornspasta, fuldkornsris, fuldkornsmel og havregryn, er en god ide at have i sit basislager. Det har en lang holdbarhedstid, og så er det de færreste fuldkornsprodukter der har behov for at være på køl (kun fx frisk fuldkornspasta), så du kan også spare på el-regningen her 😋
Husk – en god og nem start på et lækkert måltid mad starter altid med fuldkorn.
6. LAV MADPLANER
Tag udgangspunkt i, hvilke råvarer der er i sæson, som jo ofte er billigere og mere smagfulde i kombination med en fuldkornsbasis som fx ris, pasta, brød, wraps osv.
8. FAST RUGBRØDSDAG
Det næstmest populære aftensmåltid i Danmark er rugbrødsmadder. Det er allerede en integreret del af manges frokost, men det er også lækker og nem fastfood i en travl hverdag.
Så indfør en fast rugbrødsdag. Det kan fx bruges til suppen eller for at bruge op af resterne.