Undervisningsmaterialer om fuldkorn

Arbejder du som underviser på en madfaglig uddannelse eller i madkundskab på en folkeskole, kan du finde inspiration til din undervisning her. Følg links til spændende og lærerige undervisningsmaterialer om fuldkorn og hent en oversigt over praktiske fuldkornsøvelser.

Foruden undervisningsmaterialer, finder du også videomaterialer til at bage et godt fuldkornsbrød og viden om fuldkornets vej fra marken til supermarkedshylderne.

God fornøjelse med materialerne.

Undervisningsmaterialer om fuldkorn

Fuldkornspartnerskabet

Vi har i Fuldkornspartnerskabet udviklet et undervisningsmateriale rettet mod madfaglige erhvervsuddannelser, hjemkundskab eller anden undervisning der omhandler fuldkorn. Materialet giver en grundig introduktion til fuldkorn og hvad fuldkorn kan. Derudover præsenteres Fuldkornspartnerskabet og fuldkornslogoet kort. Der er vedlagt en række øvelser, som man selv kan placere afhængig af ressourcer og relevans.

Formålet med materialet er at styrke viden om og indsigt i fagligheden omkring fuldkorn. Målet er at sikre større anvendelsesgrad af fuldkorn, så flere danskere kommer til at spise mere fuldkorn.

For rekvirering af disse materialer, kontakt os i Fuldkornspartnerskabets sekretariat her.

Alt om kost

Alt om kost har udviklet en række undervisningsmaterialer om De officielle Kostråd til forskellige undervisningstrin i folkeskolen. Find undervisningsmaterialerne her.

Madkulturen

Madkulturen udvælger hvert år et særligt tema for deres undervisningsmaterialer og kurser til landets skolelærere. I 2019 var temaet korn, som du kan læse mere om her.

Aarhus Kommune

Aarhus Kommune har lanceret en lang række undervisningsforløb til Folkeskolen, bl.a. om de officielle kostråd. Forløbene er knyttet op på projekt “Kend din mad“. Under udskolingen finder du forløbet Kritisk Tænkning“, hvori forløbet om de officielle kostråd kan downloades.

Praktiske fuldkornsøvelser

Øvelse gør mester, som man siger! Vi har udviklet 10 praktiske fuldkornsøvelser, som du kan inddrage i din undervisning. Hent dem her.

Film om fuldkorn

Find her film om at bage brød med fuldkorn, opskriftvideoer samt viden om fuldkorn fra korn til mel og forarbejdsning af fuldkorn her.

Opskrifter med fuldkorn

Det er muligt at få fuldkorn både morgen, middag og aften samt i snacks mellem måltiderne. Herunder finder du et udpluk af Fuldkornspartnerskabets opskriftsamling. Find flere fuldkornsopskrifter her.

Rugbrødsboller_550x550px_rund
fuldkornswraps med krydret bønnefyld_550x550px
Fysiske fuldkornsmaterialer

Fuldkornspartnerskabet har forskellige materialer om fuldkorn, som man kan bestille kvit og frit. Find materialerne her.

Digitale fuldkornsmaterialer

Fuldkornspartnerskabet har forskellige materialer om fuldkorn, som kan downloades. Find materialerne her.

Vil du vide mere om fuldkorn?

Herunder finder du links til mere viden om fuldkorn. Klik på de enkelte overskrifter herunder, som fører dig rundt på www.fuldkorn.dk.