Denne ret lever ikke op til fuldkornslogoet. Disse tre stykker smørrebrød med fisk, æg og frikadelle er perfekte til både frokosten eller til aftensmaden, og egner sig både til hverdag og fest. Lav et af dem eller alle tre.
Ingredienser
Porcheret æg med stenbidderrogn
4skfuldkornslogomærket rugbrød
4æg
2dlstenbidderrognevt. andre fiskerogn eller cavi-art
1spskmayonnaise
1håndfuldfrisé salat eller rucola
1stkstki tynde ringe
karseeller anden ønsket pynt
Fuldkornsfrikadeller med grønkål
4skfuldkornslogomærket rugbrød
1pkhakket gris
1tsksalt
1håndfuld grønkålskyllet og finthakket
2dlfinvalsede havregryn
½dlmælk
2æg
1fedknust hvidløg
1tskrevet muskatnød
1spskolivenolie
1spsksmør
Tzatziki af radisertil fuldkornsfrikadeller
1bdtradiser
1dlgræsk yoghurt
1lille fedhvidløg
salt og peber
Lynsyltet agurktil fuldkornsfrikadeller
½stkagurk
1spskæblecidereddike
1tsksukker
1knspsalt
peber
Brandade med torsk og pink grape
4skfuldkornslogomærket rugbrød
400gtorskefilet
1spskolivenolie
½citronGem lidt af saften til tilsmagning af brandaden.
8små kartoflerskrællet og kogte
4spskrapsolie
2spskdildhakket / gem et par kviste til pynt
salt og peber
1stkgrapebefriet for skal og fileteret
½stkfennikelfint snittet
4tskmayonnaise
Sådan gør du
1. Porcheret æg med stenbidderrogn
Bring en lille gryde let saltet vand til simrepunktet.
Ægget slåes ud i en lille si. Lad den tynde hvide løbe fra, så får du et bedre porcheret æg. Vip forsigtigt ægget ned i vandet og lad det simre i 3 min.
Fisk ægget op og læg det i en skål, og gentag derefter processen.
Anret
Rugbrødet smøres med lidt mayonnaise og toppes med salat.
Ægget lægges ovenpå. Til sidst anrettes stenbidderrognen og der pyntes med karse og løgringe.
2. Fuldkornsfrikadeller med grønkål
Det hakkede grisekød røres sejt med salten.
Derefter røres ægget i og dejen røres godt sammen igen.
Grønkål, havregryn, hvidløg, muskatnød og mælk røres også i.
Kom olie og smør i på panden og varm det godt op.
Form frikadellerne i ønskede størrelse og steg dem gyldne på begge sider. Tjek at frikadellerne er gennemstegt.
Tzatziki af radiser
Radiserne skylles og skæres i små tern.
Radiserne vendes derefter sammen med yoghurt, knust hvidløg og der smages til med salt og peber.
Lynsyltet agurk
agurken deles på langs og det midterste af agurken fjernes med en ske.
Det resterende de halve agurker rives nu på et rivejern og kommes i en skål.
Bland de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.
Anret
De 4 skiver rugbrød lægges på et fad og frikadellerne skæres i halve og anrettes på rugbrødet.
Anret med en skefuld tzatziki og syltede agurker og pynt evt karse eller anden ønsket pynt.
3. Brandade med torsk og pink grape
Ovnen tændes på 180 grader.
Torsken dryppes med citronsaft og olivenolie. krydr med lidt salt og peber og sær torsken i ovnen i ca. 20-25 min eller til torsken lige akkurat er færdigstegt.
De kogte kartofler knuses og blandes derefter forsigtigt med torsken. Rør kun til det lige er blandet sammen.
Vend de resterende ingredienser i og smag til med salt og peber.
Anret
På hver skive rugbrød fordeles en god portion brandade.
Ovenpå toppes med mayonnaise i små dupper og fennikel og pink grape lægges ovenpå.