Go Back

Frugtig grønkål i kerner

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet
Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Ret: Frokost og lette retter
Keyword: salat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g rugkerner
  • 1 lille løg
  • 4 blade grønkål
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk olie
  • mandler til pynt

Dressing

  • 1 1/2 spsk koldpresset olie
  • 1 1/2 spsk citronsaft
  • 1 tsk sirup
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Kog rugkernerne ca. 15 minutter indtil de er møre, men de må gerne have lidt bid. Skyl dem i koldt vand. Bland dem herefter med 1 spsk. olie.
  • Fjern stilken og rens grønkålen. Hak grønkålen fint.
  • Hak derefter rødløget fint og bland sammen med rugkernerne og grønkålen.
  • Skær æblerne i tynde skiver og appelsinerne i små stykker, gerne uden hinden. Kom æble og appelsinstykkerne sammen med resten af salaten.
  • Lav dressingen ved at blande citronsaft med olie, sirup samt et knivspids salt og hæld dressingen ud over salaten.
  • Til sidst hakkes lidt mandler som salaten toppes med.

Noter

Serveres for eksempel som tilbehør til kylling eller som frokostsalat.