Go Back

Fuldkornswraps med krydret bønnefyld

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet
Forb. tid25 min
Tilb. tid40 min
Opblødning af bønner8 t
Samlet tid9 t 5 min
Ret: Frokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk fuldkornswraps

Bønnefyld

  • 200 g tørrede bønner (fx sortøje bønner eller hvide bønner)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 stk citron (saften derfra)
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk koldpresset rapsolie

Grøntsagsfyld

  • 1/2 agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 hjertesalat
  • 2 håndfulde spæde spinatblade
  • 1 håndfuld soltørrede tomater

Sådan gør du

Bønnefyld

  • Sæt bønnerne i blød i 8 timer.
  • Bønnerne tilberedes efter anvisning på posen.
  • Herefter afkøles de og blendes med de resterende ingredienser.
  • Smag til med krydderier, citron og hvidløg efter smag.
  • Grøntsagerne vaskes og skæres i lange tynde strimler, hvorefter de fordeles i wrappene ovenpå bønnefyldet.
  • De soltørrede tomater skæres i mindre stykker og fordeles ligeledes i wrappene.
  • Rul wrappene - de er lige til at tage med i madpakken!

Noter

Brug de grøntsager du har eller bedst kan lide til wrappene. Bønnefyldet er også lækkert som pålæg i en fuldkornssandwich.