Go Back

Rugbrød med avokado, hytteost og salat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet
Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Ret: Frokost
Antal: 1 person

Ingredienser

Avokadomad

  • 50 g fuldkornslogomærket rugbrød (1 skive)
  • 50 g avokado (1/2 lille)
  • 2 cherrytomater
  • 5 g rødløg til pynt
  • salt
  • peber

Hytteostmad

  • 50 g fuldkornslogomærket rugbrød (1 skive)
  • 70 g hytteost 1,5%
  • 2 cherrytomater
  • 1 radise
  • 10 g avokado til toppen
  • purløg til pynt

Salat

  • 60 g spidskål
  • 2 radiser
  • 50 g edamame bønner
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk olivenolie
  • peber til dressingen
  • skovsyre til pynt

Sådan gør du

Avokadomad

  • Skær avokadoen i skiver og læg på rugbrødet. Skær lidt rødløg i tynde skiver og læg ovenpå avokadoen. Skær cherrytomater i halve og pynt oven på rødløgene. Kværn salt og peber hen over maden.

Hytteostmad

  • Skær radisen i små tern og bland i hytteosten. Fordel hytteosten på rugbrødet. Skær avokadoen i små tern og læg ovenpå hytteosten. Pynt madden med halve tomater og fintklippet purløg.

Salat

  • Snit spidskålen fint. Skær radiser i tynde skiver. Bland spidskål, radiser og edamame bønner.
  • Bland en dressing af citron, olivenolie og peber i en skål og hæld over salaten.
  • Pynt salaten med lidt skovsyre.

Noter

Server rugbrødsmadderne og salaten sammen til et hovedmåltid.