Go Back

Frugtfulde muffins med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Forb. tid25 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid45 min
Ret: Desserter
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 50 g rørsukker
  • 50 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 banan
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 dl rugmel
  • 1 dl hvedemel
  • mandler til topping

Sådan gør du

  • Pisk rørsukker og smør indtil det lysner og tilsæt herefter æg og mælk.
  • Skær et skrællet æblet i små tern, mos en banan med en gaffel og tilsæt æbletern og bananmos i dejen.
  • Kom derefter de resterende ingredienser i og rør indtil dejen er ensartet.
  • Dejen fordeles i 8 muffinsforme og drysses evt. med lidt hakkede mandler. 
  • Bages i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Noter

Æblet kan evt. erstattes af en håndfuld bær.