Go Back

Kiks med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Forb. tid25 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid40 min
Ret: Desserter
Antal: 40 stk

Ingredienser

  • 150 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 1-1 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl rapsolie
  • 50 g sesamfrø
  • 1 knsp salt

Topping

  • Æg til pensling
  • Kanel
  • Sukker
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Bland mel, salt, mælk, olie og sesam og ælt til en ensartet masse er opnået.
  • På et meldrysset bord rulles dejen tyndt ud med kagerulle og udstikkes eller skæres i den ønskede form.
  • Pensl med sammenrørt æg og drys med sesamfrø, flagesalt eller kanel/sukker, hvis de er til den søde tand.
  • Bag på en bageplade ved 180 grader i 10-15 min, tjek dem undervejs!

Noter

Toppet med sesam eller salt er kiksene gode til fx ost, guacamole eller din favorit dip.