Go Back

Fennikelsalat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min
Ret: Brød, salater
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 1/4 tsk groft salt

Salat

  • 1 fennikel
  • 1 agurk
  • 1/2 rødløg
  • Et par håndfulde spinatblade
  • 1 granatæble

Dressing

  • 2 tsk koldpresset rapsolie
  • 2 tsk vand
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1/2 tsk grovkornet sennep
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/4 tsk groft salt

Sådan gør du

Croutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smuldr 2 skiver rugbrød på pladen. Stykkerne må gerne have lidt forskellige størrelser. Fordel salt over rugbrødet og sæt det i ovnen når den er varm. Bag det i ca. 10 min. indtil stykkerne har taget farve. Afkøl.

Salaten

  • Skær bunden af fenniklen og vask resten grundigt. Fenniklen skæres i tynde strimler. Gerne på mandolinjern.
  • Agurken skylles og skæres over på midten. Herefter tages det våde midterstykke ud med en ske og smides væk. Skær agurken i tynde stykker som fenniklen.
  • Rødløget skrælles, halveres og skæres i små tern.
  • Spinatbladene skylles og tørres. Ingredienser til dressingen blandes sammen.
  • Bland fennikel, agurk, rødløg og spinatblade sammen med dressingen.
  • Skær herefter granatæblet midt over. Hold det halve granatæble i hånden over en skål og bank bagpå med en ske for at få kernerne ud. Når alle kerner er ude lægges de på et stykke køkkenrulle, for at undgå at saften farver hele salaten pink. Strø dem herefter ud over salaten sammen med croutonerne.

Noter

Salaten er perfekt til grillet fisk. Croutonerne er lækre i næsten alle salater.