Go Back

Vegetarisk rugbrødssandwich med kikærter og urter

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Forb. tid25 min
Ret: Frokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 skiver rugbrød
  • 1/2 agurk
  • Blandede salatblade

Vegetarsalat

  • 1/2 dåse kogte kikærter (drænet)
  • 50 g ærter
  • 2 stk forårsløg (40 g)
  • 1 rødt æble med skræl
  • 2 spsk skyr eller creme fraiche 9%
  • 1/2 fed hvidløg (presset)
  • 1/2 tsk sennep
  • 1/2 tsk akaciehonning
  • 1 spsk estragon
  • 1 spsk persille
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Sådan gør du

Vegetarsalat

  • Kikærterne drænes og hinderne fjernes fra kikærterne.
  • Mos kikærterne groft med en gaffel eller lignende.
  • Snit forårsløgene og æblet fint og vend med kikærter og ærter.
  • Bland skyr, hvidløg, sennep, honning, salt og peber. Hak persille og estragon fint og vend med dressingen, kikærter og ærter.

Samling af sandwich

  • Rist rugbrødsskiverne. Læg salatblade på den ene skive. Top dernæst med passende mængde vegetarsalat og slut af med tynde skiver agurk og en skive rugbrød.