Go Back

Jordbærsalat med hvedekerner

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: salater
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 150 g knækkede hvedekerner
  • 200 g jordbær
  • En god håndfuld grøn salat (fx babyleaves eller hjertesalat.
  • 5-6 radiser
  • En lille håndfuld frisk basilikum

Dressing

  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bring hvedekernerne i kog, lad dem simre i ca. 15 min. og sæt dem på køl.
  • Rens jordbær, salat og radiser. Skær jordbær i kvarte og vend dem med de afkølede hvedekerner, salaten, basilikum og radiser i skiver.
  • Til dressingen blandes citronsaft med fløde og smages til med salt og peber. Umiddelbart inden servering dryppes dressingen over salaten.

Noter

Gør sig godt som tilbehør til sommerens grillmad, fx koteletter.