Go Back

Groft foccacia med rødbede og rosmarin

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 15 min
Ret: Brød
Antal: 1 stort brød
Kalorier: 173kcal

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g fuldkornhvedemel
  • 250 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 150 g hvedemel
  • 250 g rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af melet. Rør dejen godt sammen og tilsæt resten af melet. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen og lad dejen efterhæve i ca. en halv time.
  • Lad en bageplade blive i ovnen og tænd på 230 grader.
  • Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin over hele brødet.
  • Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter

Noter

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
Brug evt. brødrester i en Panzanella dagen efter eller servér til en lækker suppe. Find panzanellaopskrift her (indsæt link til opskriften).