Go Back

3 stykker smørrebrød

Denne ret lever ikke op til fuldkornslogoet
Disse tre stykker smørrebrød er perfekte til både frokosten eller til aftensmaden, og egner sig både til hverdag og fest. Lav et af dem eller alle tre.
Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid2 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

1. Porcheret æg med stenbidderrogn

  • 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
  • 4 stk æg
  • 2 dl stenbidderrogn er stenbidderrogn ikke i sæson kan anden fiskerogn eller cavi-art også bruges. Cavi-art er lavet på tang og er vegetarisk.
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 håndfuld frisé salat eller rucola
  • 1 stk løg i tynde ringe
  • karse eller anden ønsket pynt

2. Fuldkornsfrikadeller med grønkål

  • 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
  • 1 pk hakket gris
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld grønkål skyllet og finthakket
  • 2 dl fintvalsede havregryn
  • ½ dl mælk
  • 2 stk æg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør

Tzatziki af radiser (til fuldkornsfrikadeller)

  • 1 bdt radiser
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 lille fed hvidløg
  • salt og peber

Lynsyltet agurk (til fuldkornsfrikadeller)

  • ½ stk agurk
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • peber

3. Brandade med torsk og pink grape

  • 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
  • 400 g torskefilet
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ citron presset. Gem lidt af saften til tilsmagning af brandaden.
  • 8 små kartofler skrællet og kogte
  • 4 spsk rapsolie
  • 2 spsk dild hakket / gem et par kviste til pynt
  • salt og peber
  • 1 stk grape befriet for skal og fileteret
  • ½ stk fennikel fint snittet
  • 4 tsk mayonnaise

Sådan gør du

1. Porcheret æg med stenbidderrogn

  • Bring en lille gryde let saltet vand til simrepunktet.
  • Ægget slåes ud i en lille si. Lad den tynde hvide løbe fra, så får du et bedre porcheret æg. Vip forsigtigt ægget ned i vandet og lad det simre i 3 min.
  • Fisk ægget op og læg det i en skål, og gentag derefter processen.

Anret

  • Rugbrødet smøres med lidt mayonnaise og toppes med salat.
  • Ægget lægges ovenpå. Til sidst anrettes stenbidderrognen og der pyntes med karse og løgringe.

2. Fuldkornsfrikadeller med grønkål

  • Det hakkede grisekød røres sejt med salten.
  • Derefter røres ægget i og dejen røres godt sammen igen.
  • Grønkål, havregryn, hvidløg, muskatnød og mælk røres også i.
  • Kom olie og smør i på panden og varm det godt op.
  • Form frikadellerne i ønskede størrelse og steg dem gyldne på begge sider. Tjek at frikadellerne er gennemstegt.

Tzatziki af radiser

  • Radiserne skylles og skæres i små tern.
  • Radiserne vendes derefter sammen med yoghurt, knust hvidløg og der smages til med salt og peber.

Lynsyltet agurk

  • agurken deles på langs og det midterste af agurken fjernes med en ske.
  • Det resterende de halve agurker rives nu på et rivejern og kommes i en skål.
  • Bland de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.

Anret

  • De 4 skiver rugbrød lægges på et fad og frikadellerne skæres i halve og anrettes på rugbrødet.
  • Anret med en skefuld tzatziki og syltede agurker og pynt evt karse eller anden ønsket pynt.

3. Brandade med torsk og pink grape

  • Ovnen tændes på 180 grader.
  • Torsken dryppes med citronsaft og olivenolie. krydr med lidt salt og peber og sær torsken i ovnen i ca. 20-25 min eller til torsken lige akkurat er færdigstegt.
  • De kogte kartofler knuses og blandes derefter forsigtigt med torsken. Rør kun til det lige er blandet sammen.
  • Vend de resterende ingredienser i og smag til med salt og peber.

Anret

  • På hver skive rugbrød fordeles en god portion brandade.
  • Ovenpå toppes med mayonnaise i små dupper og fennikel og pink grape lægges ovenpå.
  • Pynt til sidst med de gemte dildkviste