Go Back

Snobrød med fuldkorn

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4,5 dl minimælk
  • 50 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 500 g logomærket fuldkornshvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Smørret smeltes i en gryde forsigtigt. Det skal kun være lunkent.
  • De 2 typer mel, sukker og salt blandes i en skål og mælke-smør blandingen tilsættes. Dejen æltes til den bliver glat og smidig. Det tager ca. 10 min i røremaskine og lidt længere hvis der æltes i hånden.
  • Skålen dækkes med et fugtigt klæde og den stilles til hævning i ca. en time, eller til ca. dobbelt størrelse.
  • Del dejen i ønskede antal portioner og sno dejen på pinde. Snobrødene bages over gløderne fra et bål eller grill. Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.