Go Back

Groft foccacia med rødbede og rosmarin

2 timer 15 minutter
Brød
1 stort brød
Server dette lækre italienske madbrød til aftensmaden, eller nyd det som mellemmåltid. Rosmarin og rødbede giver brødet en dejlig smag og aroma. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g fuldkornhvedemel
  • 250 g hvid hvede fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 250 g rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du 

  • Vandet hældes i en skål og gæren tilsættes og røres ud sammen med salten.
  • Melet tilsættes og dejes røres sammen. Den skal føles tung og lidt klistret.
  • Dejen sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Rødbederne skrælles og rives groft på et rivejern. Pas på lyst tøj!!
  • Rødbederne æltes i dejen og dejen sættes til at efterhæve i ca. 30 min.
  • Imens tændes ovnen på 230°C. Lad en bageplade blive i ovnen mens den varmer op.
  • Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav nu små fordybninger i dejen med fingrene. Klistrer dejen kan du gøre fingrene våde med lidt vand.
  • olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin fordeles over hele brødet.
  • Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet midt i ovnen i ca. 25 minutter

Tip

  • Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
  • Brug evt. brødrester i en Panzanella dagen efter eller servér til en lækker suppe. Find panzanellaopskrift her (indsæt link til opskriften).