Groft foccacia med rødbede og rosmarin
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 tsk groft salt
- 200 g fuldkornhvedemel
- 250 g hvid hvede fuldkornshvedemel
- 150 g hvedemel
- 250 g rødbeder
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 3 kviste frisk rosmarin
Sådan gør du
- Vandet hældes i en skål og gæren tilsættes og røres ud sammen med salten.
- Melet tilsættes og dejes røres sammen. Den skal føles tung og lidt klistret.
- Dejen sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Rødbederne skrælles og rives groft på et rivejern. Pas på lyst tøj!!
- Rødbederne æltes i dejen og dejen sættes til at efterhæve i ca. 30 min.
- Imens tændes ovnen på 230°C. Lad en bageplade blive i ovnen mens den varmer op.
- Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav nu små fordybninger i dejen med fingrene. Klistrer dejen kan du gøre fingrene våde med lidt vand.
- olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin fordeles over hele brødet.
- Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet midt i ovnen i ca. 25 minutter
Tip
- Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
- Brug evt. brødrester i en Panzanella dagen efter eller servér til en lækker suppe. Find panzanellaopskrift her (indsæt link til opskriften).