Fuldkornspartnerskabet

Groft foccacia med rødbede og rosmarin

2 timer 15 minutter
Brød
1 stort brød
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g fuldkornhvedemel
  • 250 g hvid hvede fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 250 g rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du 

  • Vandet hældes i en skål og gæren tilsættes og røres ud sammen med salten.
  • Melet tilsættes og dejes røres sammen. Den skal føles tung og lidt klistret.
  • Dejen sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Rødbederne skrælles og rives groft på et rivejern. Pas på lyst tøj!!
  • Rødbederne æltes i dejen og dejen sættes til at efterhæve i ca. 30 min.
  • Imens tændes ovnen på 230°C. Lad en bageplade blive i ovnen mens den varmer op.
  • Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav nu små fordybninger i dejen med fingrene. Klistrer dejen kan du gøre fingrene våde med lidt vand.
  • olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin fordeles over hele brødet.
  • Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet midt i ovnen i ca. 25 minutter

Tip

  • Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.
  • Brug evt. brødrester i en Panzanella dagen efter eller servér til en lækker suppe. Find panzanellaopskrift her (indsæt link til opskriften).