Fuldkornspartnerskabet

Fougasse med tomat og urter

1 day 53 minutter
Brød
10 stk
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet. Opskriften er udviklet af Kitchen by Eve.

Ingredienser  

  • 5 g gær
  • 4,5 dl koldt vand
  • 8 g salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g fuldkornshvedemel + lidt ekstra til æltning
  • 150 g Tipo 00 hvedemel
  • 150 g fuldkornsrugmel
  • 2 håndfulde krydderurter (fx rosmarin og timian)
  • 5 stk soltørrede tomater i olie

Sådan gør du 

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og olivenolie. Ælt de tre typer mel ind i dejen, lidt af gangen.
  • Hak krydderurterne fint, og skær tomaterne ud i små stykker. Tilsæt urter og tomater til dejen.
  • Dæk dejen til med film og sæt den i køleskabet til næste dag.
  • Tag dejen ud, og tænd for ovnen på 175°C (varmluft).
  • Del dejen op i 10 små boller, og drys bordet med lidt mel. Rul hver enkelt bolle ud, til den er ca. 1-1,5 cm tyk, og formet som en oval (det skal ligne et blad i sidste ende).
  • Skær nu et mønster i dejen med en skarp kniv; først langs midten, siden med 2 små snit i hver side.
  • Læg brødene op på en plade med bagepapir, pensl med æg eller olie og drys med lidt havsalt.
  • Bag brødene i midten af ovnen i ca. 8 minutter - hold øje med dem undervejs, de skal være let brune i kanterne og give slip på papiret.

Tip

  • Hvis du ikke vil vente til næste dag, kan du tilsætte 10 g. gær i stedet for 5, blande det op med lunkent vand og lade dejen hæve et lunt sted i 1-1,5 timer før du former den til de små brød.