Fougasse med tomat og urter
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet. Opskriften er udviklet af Kitchen by Eve.
Ingredienser
- 5 g gær
- 4,5 dl koldt vand
- 8 g salt
- 1 spsk olivenolie
- 200 g fuldkornshvedemel + lidt ekstra til æltning
- 150 g Tipo 00 hvedemel
- 150 g fuldkornsrugmel
- 2 håndfulde krydderurter (fx rosmarin og timian)
- 5 stk soltørrede tomater i olie
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og olivenolie. Ælt de tre typer mel ind i dejen, lidt af gangen.
- Hak krydderurterne fint, og skær tomaterne ud i små stykker. Tilsæt urter og tomater til dejen.
- Dæk dejen til med film og sæt den i køleskabet til næste dag.
- Tag dejen ud, og tænd for ovnen på 175°C (varmluft).
- Del dejen op i 10 små boller, og drys bordet med lidt mel. Rul hver enkelt bolle ud, til den er ca. 1-1,5 cm tyk, og formet som en oval (det skal ligne et blad i sidste ende).
- Skær nu et mønster i dejen med en skarp kniv; først langs midten, siden med 2 små snit i hver side.
- Læg brødene op på en plade med bagepapir, pensl med æg eller olie og drys med lidt havsalt.
- Bag brødene i midten af ovnen i ca. 8 minutter - hold øje med dem undervejs, de skal være let brune i kanterne og give slip på papiret.
Tip
- Hvis du ikke vil vente til næste dag, kan du tilsætte 10 g. gær i stedet for 5, blande det op med lunkent vand og lade dejen hæve et lunt sted i 1-1,5 timer før du former den til de små brød.