Hvad er fuldkorn?

Fuldkorn betyder, at man bruger hele kornet. Også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. De kan være knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med også skaldelene og kimen. Det er nemlig her de fleste vitaminer, mineraler og kostfibre findes.

Til højre ses en liste over hvad der er fuldkorn. Her anbefaler vi, at man kigger efter det orange fuldkornslogo når man handler, da man så er sikret et højt indhold af fuldkorn, samt et lavt indhold af salt, fedt og sukker. Man kan finde fuldkornslogoet på mel, flager, gryn, knækkede kerner, ris, morgenmadscerealier, grød, brød/rugbrød, knækbrød, skorper, rasp, pasta og nudler.

    • Hvede
    • Spelt
    • Byg
    • Rug
    • Havre
    • Ris (brune og røde)
    • Hirse
    • Majs (tørret)
    • Durra/Sorghum
  • 00

  • 00

  • 00

  • 00