Fuldkornssquashbrød med hvide bønner

 

Fuldkornssquashbrød med hvide bønner

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Hæve/hviletid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 25 minutter
Ret: Brød
Antal: 2 brød
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

  • 1 ds hvide bønner (ca. 230 g udblødte og kogte bønner)
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 3 dl vand
  • 1 squash (ca. 285 g)
  • 1 dl persille (frisk eller frossen)
  • 50 g gær
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 0,7% fedt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 50 g græskarkerner
  • 550 g Fuldkornslogomærket durummel
  • 550 g Fuldkornslogomærket hvedemel

Pynt

  • Syrnet mælkeprodukt
  • Græskerkerner

Sådan gør du

  • Skyl og afdryp bønnerne i en sigte. Skær løget i mindre stykker. Blend bønner og løg med halvdelen af vandet. Riv squashen groft, eller blend den sammen med løg og hvide bønner. Hak persillen, hvis den er frisk. Frossen persille optøs. Du kan også blende persillen med.
  • Lun resten af vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret. Dæk skålen med plastfilm, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Slå dejen ned, og form den til 2 brød, der efterhæver i ca. 30 min.
  • Pensl brødene med syrnet mælkeprodukt, og drys med græskarkerner. Hak evt. kernerne groft.
  • Bag brødene ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl brødene på en bagerist.
  • Server squashbrød med hvide bønner som madbrød f.eks. til suppe.

Noter

Du kan anvende 100 g tørrede hvide bønner i stedet for 1 dåse eller karton. Tilbered dem efter anvisningen på emballagen. Tilberedte kikærter kan erstatte hvide bønner. Du kan også erstatte squash med gulerod eller pastinak, men brug lidt mindre mel, så dejen ikke bliver for tør.