Ingredienser
- 1 ds hvide bønner ca. 230 g udblødte og kogte bønner
- 1 løg ca. 100 g
- 3 dl vand
- 1 squash ca. 285 g
- 1 dl persille frisk eller frossen
- 50 g gær
- 1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 7% fedt
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 50 g græskarkerner
- 550 g Fuldkornslogomærket durummel
- 550 g Fuldkornslogomærket hvedemel
Pynt
- Syrnet mælkeprodukt
- Græskarkerner
Sådan gør du
- Skyl og afdryp bønnerne i en sigte. Skær løget i mindre stykker. Blend bønner og løg med halvdelen af vandet.
- Riv squashen groft, eller blend den sammen med løg og hvide bønner.
- Hak persillen, hvis den er frisk. Frossenpersille optøs. Du kan også blende persillen med.
- Lun resten af vandet, og rør gæren ud idet. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
- Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret. Dæk skålen med plastfilm, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Slå dejen ned, og form den til 2 brød, derefter hæver de i ca. 30 min.
- Pensl brødene med syrnet mælkeprodukt, og drys med græskarkerner. Hak evt. kernerne groft.
- Bag brødene ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl brødene på en bagerist
- Server fx som lækkert madbrød til suppe eller salater