Fuldkornspartnerskabet

Fuldkornssquashbrød med hvide bønner

2 timer 25 minutter
Brød
2 brød
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet og er udviklet af Diabetesforeningen.

Ingredienser  

  • 1 ds hvide bønner ca. 230 g udblødte og kogte bønner
  • 1 løg ca. 100 g
  • 3 dl vand
  • 1 squash ca. 285 g
  • 1 dl persille frisk eller frossen
  • 50 g gær
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 0 7% fedt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 50 g græskarkerner
  • 550 g Fuldkornslogomærket durummel
  • 550 g Fuldkornslogomærket hvedemel

Pynt

  • Syrnet mælkeprodukt
  • Græskarkerner

Sådan gør du 

  • Skyl og afdryp bønnerne i en sigte. Skær løget i mindre stykker. Blend bønner og løg med halvdelen af vandet.
  • Riv squashen groft, eller blend den sammen med løg og hvide bønner.
  • Hak persillen, hvis den er frisk. Frossenpersille optøs. Du kan også blende persillen med.
  • Lun resten af vandet, og rør gæren ud idet. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret. Dæk skålen med plastfilm, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Slå dejen ned, og form den til 2 brød, derefter hæver de i ca. 30 min.
  • Pensl brødene med syrnet mælkeprodukt, og drys med græskarkerner. Hak evt. kernerne groft.
  • Bag brødene ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl brødene på en bagerist
  • Server fx som lækkert madbrød til suppe eller salater