Rugkernerne kommes i en skål og kogende vand hældes over. De skal nu stå i blød i 30 minutter.
Øl og kærnemælk kommes i en stor skål sammen med gæren, som røres ud.
Sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø og solsikkefrø tilsættes. Rør godt sammen.
Nu tilsættes rugmel og dejen røres godt sammen. Den skal røres sammen i min. 10 minutter. Brug eventuelt en røremaskine med en K-spade.
Smør en rugbrødsform på ca. 2 ½ liter og fordel dejen i formen. Glat overfalden med en ske dyppet i vand og stil formen med dejen tildækket på køkkenbordet. Dejen skal nu hæve i 2 timer.
Ovnen tændes på 170°C varmluft og rugbrødet bages i 1 ½ time.
Brødet afkøles ca. 10 min. i formen, før det vendes ud på en bagerist og afkøles. Velbekomme!