Fuldkornspartnerskabet

Hurtigt fuldkornsrugbrød

4 timer 30 minutter
Brød
1 brød
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 200 g skårne rugkerner
  • 3 dl kogende vand
  • 1 1/2 dl mørk øl
  • 1 1/2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sirup
  • 10 g salt
  • 100 g hørfrø
  • 80 g solsikkefrø
  • 400 g rugmel
  • 1 tsk smagsneutral olie til at smøre formen

Sådan gør du 

  • Rugkernerne kommes i en skål og kogende vand hældes over. De skal nu stå i blød i 30 minutter.
  • Øl og kærnemælk kommes i en stor skål sammen med gæren, som røres ud.
  • Sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø og solsikkefrø tilsættes. Rør godt sammen.
  • Nu tilsættes rugmel og dejen røres godt sammen. Den skal røres sammen i min. 10 minutter. Brug eventuelt en røremaskine med en K-spade.
  • Smør en rugbrødsform på ca. 2 ½ liter og fordel dejen i formen. Glat overfalden med en ske dyppet i vand og stil formen med dejen tildækket på køkkenbordet. Dejen skal nu hæve i 2 timer.
  • Ovnen tændes på 170°C varmluft og rugbrødet bages i 1 ½ time.
  • Brødet afkøles ca. 10 min. i formen, før det vendes ud på en bagerist og afkøles. Velbekomme!