Koldhævet fuldkornsbrød
Hurtigt fuldkornsrugbrød
Antal: 1 brød
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser
- 200 g skårne rugkerner
- 3 dl kogende vand
- 1 1/2 dl mørk øl
- 1 1/2 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 1 tsk sirup
- 10 g salt
- 100 g hørfrø
- 80 g solsikkefrø
- 400 g rugmel
- 1 tsk smagsneutral olie til at smøre formen
Sådan gør du
- Kom rugkernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne stå i blød i 30 minutter.
- Kom øl og kærnemælk i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø og solsikkefrø. Rør godt sammen og rør nu rugmel i dejen. Rør dejen godt og længe. Den skal røres i minimum 10 minutter. Brug eventuelt en røremaskine.
- Smør en rugbrødsform ca. 2 ½ liter og fordel dejen i formen. Glat overfalde med fugtige hænder og stil formen med dejen tildækket på køkkenbordet og lad den hæve i 2 timer.
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft og bag rugbrødet i 1 ½ time.
- Lad brødet afkøle ca. 10 min. i formen, før det vendes ud på en bagerist og afkøles.