Det er nemt at få mere fuldkorn ind i kosten både til morgen, middag og aften. Med udgangspunkt i nogle simple råd kan fuldkorn hurtigt blive en naturlig del af din hverdag. Gå efter det orange fuldkornslogo, når du handler. Så er du garanteret et produkt med et højt fuldkornsindhold. Prøv gradvist at erstatte en andel af melmængden i din yndlingsopskrift med fuldkornsmel og oplev, hvordan fuldkorn tilfører både smag og sprødhed til dit bagværk.
Kom godt i gang fra morgenstunden med smagen af fuldkorn. Vælg imellem de grove- eller finvalsede havregryn, der også kan laves til grød og toppes med frisk frugt og nødder. Du kan også lægge dagen ud med morgenmadsprodukter, der stolt bærer fuldkornslogoet. Er du mere til bagværk om morgenen kan du gå med en luftig fuldkornsbolle eller et saftigt stykke fuldkornsbrød. Ristet rugbrød med den dybe aroma eller knasende knækbrød er også morgenfavoritter i mange hjem. Din smoothie kan også tilføjes en håndfuld havregryn eller du kan forkæle dig selv med en omgang overnight oats, der blot skal tages ud af køleskabet om morgenen.
Gør din frokost til en fuldkornssymfoni. Svæv mellem bidene af rugbrødets robusthed og oplev velsmagende, handy sandwicher, tortillas eller bagels på fuldkorn. Gå på opdagelser i salater med opblødte eller kogte rug- eller hvedekerner, der giver en saftig crunch. Fuldkornsbrødets let klæge og sprøde snit er også en oplagt kammerat, når frokosten skal anrettes.
Når aftenen nærmer sig, så lad fuldkornets smag og bid tage plads på tallerkenen. Inkluder fuldkornsris, pasta, couscous og bulgur i dine yndlingsretter og -salater eller lav en lasagne, hvor fuldkornspladerne holder styr på lagene. Pak din aftensmad ind i fuldkornstortillaens fulde omfavnelse eller ledsag suppen med et groft stykke brød. Du kan også tilføje lidt havregryn til frikadellefarsen eller lade fisken svømme en tur i rugmel eller fuldkornsrasp.
Når søde cravings melder sig, behøver du ikke gå på kompromis med fuldkorn. Prøv at bage saftige muffins eller lækre cookies med fuldkornshvedemel for en ekstra dimension af nøddeagtig smag og tekstur. Havregryn er også en alsidig ingrediens, der kan tilføje en lækker knasende konsistens til dine desserter. Lav en sprød crumble med fuldkornshavregryn for ekstra crunch. Tilføj fuldkornsmel eller havregryn til dine pandekager og vafler for den fulde oplevelse. Du kan også kigge efter fuldkornslogoet, når du samler eller køber en tærtedej til en lækker og krydret fuldkornstærte.
Når sulten kalder, er fuldkorn det oplagte valg. Knasende knækbrød med fuldkorn skaber et sprødt fundament til hurtige smagsoplevelser, mens grov mysli på yoghurt eller hjemmebagte boller på rug-, havre- eller fuldkornshvedemel, giver nogle bløde og crunchy alternativer til at stille den lille sult.
Kast dig ud i hjemmebag og oplev fuldkornets velsmagende egenskaber. Bag dit yndlingsbagværk med fuldkornsmel som hvid hvede eller fuldkornshvedemel. Lad dine smagsløg forkæle, når fuldkornet bliver en nøgleingrediens i dit køkken og forvandler dine brød og boller med opskrifter med saft og kraft. Erstat en del af melet i dine favoritopskrifter med fuldkornsmel og gå på opdagelse i fuldkornets univers.
H. C. Andersens Boulevard,
1553 København V
CVR: 16077593
© 2024 Fuldkorn – Designet af Aveo web&marketing