Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Opskriften er udviklet af Diabetesforeningen.
Ingredienser
2skiverrugbrødgerne uden kerner, ca. 100 g
2dlvand
1/2tskkrydderifx paprika, oregano eller ramsløg
Sådan gør du
Kog rugbrød og vand til grød i ca. 5 minutter ved svag varme. Rør imens. Sæt evt. blandingen i blød i 1-2 timer først, og kog så øllebrøden i ca. 3 minutter. Du kan blende eller sigte grøden, hvis der er klumper i.
Smør øllebrøden helt tyndt ud på bagepapir, så det dækker hele pladen. Laget skal have samme tykkelse på hele pladen. Drys pynt på efter smag.
Bag øllebrøden ved 150° C i ca. 30 minutter ved varmluft på midterste ovnrille, til chips-pladen er sprød.
Afkøl på en rist, og bræk pladen i mindre stykker.Server øllebrødschips som snacks evt. med dip eller salsa til.
Opbevaring
Opbevar øllebrødschips i en lufttæt beholder.
Tip
Tilsæt evt. 1 spsk. pesto efter smag til øllebrøden for variation