Ingredienser
- 2 skiver rugbrød gerne uden kerner, ca. 100 g
- 2 dl vand
- 1/2 tsk krydderi fx paprika, oregano eller ramsløg
Sådan gør du
- Kog rugbrød og vand til grød i ca. 5 minutter ved svag varme. Rør imens. Sæt evt. blandingen i blød i 1-2 timer først, og kog så øllebrøden i ca. 3 minutter. Du kan blende eller sigte grøden, hvis der er klumper i.
- Smør øllebrøden helt tyndt ud på bagepapir, så det dækker hele pladen. Laget skal have samme tykkelse på hele pladen. Drys pynt på efter smag.
- Bag øllebrøden ved 150° C i ca. 30 minutter ved varmluft på midterste ovnrille, til chips-pladen er sprød.
- Afkøl på en rist, og bræk pladen i mindre stykker.Server øllebrødschips som snacks evt. med dip eller salsa til.
Opbevaring
- Opbevar øllebrødschips i en lufttæt beholder.
Tip
- Tilsæt evt. 1 spsk. pesto efter smag til øllebrøden for variation