Mini rugbrød med kakao
Husker du de lækre mini-rugbrød fra 80'erne? Disse lækre små brød er fyldt med kerner og et strejf af kakao - perfekte til madpakken eller den lille sult. Denne opskrift lever op til Fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 75 g kerner og frø, fx græskarkerner eller solsikkekerner
- 1 tsk salt
- 250 g rugmel
- 150 g hvedemel
- 2 spsk kakao
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen.
- Gørhænderne våde, og form minirugbrød - brug gerne en form egnet hertil, men ellers kan muffinforme bruges.
- Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter
- Pensl brødene med æg eller lidt vand og strøg evt. kerner over. Sæt dem nu i en forvarmet ovn på 220 grader.
- Bag brødene i ca. 30 minutter, eller til de lyder hule, når du banker på dem.
- TIP: Brødene bliver ekstra lækre hvis du tilsætter 50 gram mørk chokolade og/eller rosiner.