Fuldkornspartnerskabet

Mini rugbrød til madpakken

Mini rugbrød med kakao

Samlet tid 2 timer
Brød, Snacks
8 stk
Husker du de lækre mini-rugbrød fra 80'erne? Disse lækre små brød er fyldt med kerner og et strejf af kakao - perfekte til madpakken eller den lille sult. Denne opskrift lever op til Fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 75 g kerner og frø, fx græskarkerner eller solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 250 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk kakao

Sådan gør du 

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen.
  • Gørhænderne våde, og form minirugbrød - brug gerne en form egnet hertil, men ellers kan muffinforme bruges.
  • Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter
  • Pensl brødene med æg eller lidt vand og strøg evt. kerner over. Sæt dem nu i en forvarmet ovn på 220 grader.
  • Bag brødene i ca. 30 minutter, eller til de lyder hule, når du banker på dem.
  • TIP: Brødene bliver ekstra lækre hvis du tilsætter 50 gram mørk chokolade og/eller rosiner.