Sandwichbrød
Disse sandwichbrød er perfekte til madpakken eller til en picnic med familien. Sprøde udenpå og bløde indeni - lige som en god sandwich skal være! Opskriften lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Sandwichbrød
- 500 g koldt vand fra hanen
- 20 g gær
- 6 g salt
- 50 g havregryn
- 55 g rugkerner f.eks. poppede
- 200 g fuldkornshvedemel
- 275 g hvedemel
Sandwich med aubergine
- 1 stk aubergine
- 1 pk ruccula
- 1 pk mozzarella
- 80 g soltørrede tomater
Sådan gør du
Sandwichbrød
- Gær og salt røres ud i vandet.
- Derefter røres havregryn og rugkerner ud i vandet.
- Nu tilsættes melet og dejen æltes grundigt til den samler sig.
- Dejen foldes og sættes til hævning tildækket i ca. 1 times tid til den er hævet til dobbeltstørrelse.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Vælt forsigtig dejen ud på et let meldrysset bord og skær nu otte sandwichbrød.
- Brødene formes som aflange sandwichbrød. Når brødene er formet vendes de i ønskede kerner eller frø. F.eks. sesam, græskarkerner eller lign.
- Brødene sættes til hævning i ca 30 min til de er hævet lidt op.
- Bag brødene midt i oven til de er lysebrune og lyder hule. Ca. 15-20 min.
Sandwich med aubergine
- Skær auberginen i aflange tynde skiver
- Kom olivenolie på en pande og steg dem til de er let gyldne og bløde.
- Skær sandwichbrødet over og kom skiver af mozzarella på, efterfulgt af soltørrede tomater, rucula og de stegte auberginer.
- Velbekomme