Fuldkornspartnerskabet

Sandwichbrød

2 timer 30 minutter
Brød, Frokost
4 personer
Opskriften lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Sandwichbrød

  • 500 g koldt vand fra hanen
  • 20 g gær
  • 6 g salt
  • 50 g havregryn
  • 55 g rugkerner f.eks. poppede
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 275 g hvedemel

Sandwich med aubergine

  • 1 stk aubergine
  • 1 pk ruccula
  • 1 pk mozzarella
  • 80 g soltørrede tomater

Sådan gør du 

Sandwichbrød

  • Gær og salt røres ud i vandet.
  • Derefter røres havregryn og rugkerner ud i vandet.
  • Nu tilsættes melet og dejen æltes grundigt til den samler sig.
  • Dejen foldes og sættes til hævning tildækket i ca. 1 times tid til den er hævet til dobbeltstørrelse.
  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Vælt forsigtig dejen ud på et let meldrysset bord og skær nu otte sandwichbrød.
  • Brødene formes som aflange sandwichbrød. Når brødene er formet vendes de i ønskede kerner eller frø. F.eks. sesam, græskarkerner eller lign.
  • Brødene sættes til hævning i ca 30 min til de er hævet lidt op.
  • Bag brødene midt i oven til de er lysebrune og lyder hule. Ca. 15-20 min.

Sandwich med aubergine

  • Skær auberginen i aflange tynde skiver
  • Kom olivenolie på en pande og steg dem til de er let gyldne og bløde.
  • Skær sandwichbrødet over og kom skiver af mozzarella på, efterfulgt af soltørrede tomater, rucula og de stegte auberginer.
  • Velbekomme